A fost desemnat constructorul care va realiza lotul Pietroasele-Buzău al Autostrăzii Moldova

Secretarul de stat la Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, a anunțat că a fost desemnat câștigătorul pentru execuția lotului III Pietroasele-Buzău al Autostrăzii Moldova.

Luni, în urma soluționării contestațiilor, astăzi a fost desemnat câștigătorul pentru execuția lucrării, a transmis secretarul de stat. O asociere de firme, (NUROL INȘAAT VE TICARET ANONIM ȘIRKETI – MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S.) a câștigat contractul evaluat la 1,09 miliarde lei, fără TVA. Sursa de finanțare este asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență, conform Mediafax.

Termenul contractual este de 20 luni, iar contractul poate fi semnat în 10 zile, dacă nu vor fi depuse alte contestații.

Lucrările prevăzute în cele 20 luni contractuale sunt „13,9 km lungime traseu, 2 noduri rutiere, 8 poduri și pasaje, dintre care un pasaj de complexitate tehnică ridicată, în lungime de 1260 metri, o parcare (stânga/dreapta) tip S3 și un Centru de Întreținere și Coordonare”, a anunțat Scrioșteanu, pe Facebook.

De asemenea, vor fi realizate perdele forestiere (35.6247 ha) și 12 spații de încărcare a autoturismelor electrice.

Acesta este ultimul lot din cele 13 ale Autostrăzii Moldova A7 pe care nu se lucrează, din cauza întârzierilor produse de contestațiile depuse, a precizat secretarul de stat Irinel Ionel Scrioșteanu.

Sursă text: Știri pe Surse.ro