Yves Caracatzanis: Industria auto din România este dată ca exemplu pozitiv la nivel european
Industria auto din România este dată ca exemplu pozitiv la nivel european, în ultimii 20 de ani fiind create în acest sector 206.000 de locuri de muncă, a declarat, marţi, Yves Caracatzanis, director general al Groupe Renault România şi preşedinte al Parteneriatului Auto Român (PAR).
‘Industria auto din România este dată ca exemplu pozitiv la nivel european pentru că, în ultimii 20 de ani, s-au creat 206.000 de locuri de muncă. Acest lucru a contribuit la integrarea României în economia europeană. România are o competitivitate cunoscută la nivel mondial. Parcul auto din România este de 6 milioane de vehicule, dar cu o medie de vârstă de 13,5 ani faţă de 9,7 ani, la nivel european. În 2016, suntem la o rată a vânzărilor de maşini noi destul de mare. În schimb, la nivel second hand, raportul este de cinci maşini vechi cumpărate la una nouă. Toate măsurile pentru a sprijini înnoirea parcului auto sunt bune şi binevenite atât pentru România, cât şi pentru industria auto’,
a spus Caracatzanis, într-o conferinţă de specialitate.
Pe de altă parte, şeful Groupe Renault România a punctat faptul că realităţile industriei auto româneşti trebuie discutate pentru a fi identificat ce lipseşte, astfel încât să fie anticipate oportunităţi de dezvoltare.
‘Acum şase ani, Parteneriatul Auto Român a fost creat ca un grup de lucru constituit din investitori importanţi şi angajatori din industria auto, având şi două asociaţii reprezentative – ACAROM şi AHK România. În toţi aceşti ani, am discutat realităţile industriei din care facem parte. Industria se desfăşoară atât în România, cât şi în alte ţări. Încercăm să identificăm ceea ce ne lipseşte şi pentru a pregăti viitorul. Acesta depinde de legislaţia românească. În prezent, în România sunt Centre de cercetare şi dezvoltare, dar ziua de mâine nu este sigură şi trebuie să o construim împreună. Împreună trebuie să anticipăm toate oportunităţile pentru a continua povestea industriei auto din România. Trebuie să vedem care sunt provocările şi oportunităţile pentru a construi un viitor’,
a menţionat oficialul Renault.
Asociaţia Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România) şi Parteneriatul Auto România (PAR) au organizat, marţi, prima ediţie a evenimentului ‘Romanian Automotive Summit’.
Peste 250 de participanţi din industria auto, autorităţi centrale şi locale, mediul academic, organizaţii de business şi asociaţii profesionale vor aborda în cadrul evenimentului de specialitate principalele teme de interes comun, cum ar fi producţia, industria 4.0, inginerie, cercetare, dezvoltare şi inovare, educaţia şi resursele umane, integrarea în reţelele de furnizori a industriei auto, precum şi infrastructura de transport.
ACAROM, unicul reprezentant al industriei auto naţionale, fondată în anul 1996, reuneşte peste 150 de companii din sectorul auto. Asociaţia este reprezentantul României în ACEA – Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile.
Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană este reprezentanţa oficială a economiei germane în România şi cea mai mare Camera de Comerţ bilaterală din ţară, reunind peste 570 de membri.
Parteneriatul Auto România este un grup de lucru reprezentativ, informal, asociat ACAROM, format din cei mai mari investitori şi angajatori din domeniul auto cu activităţi de cercetare-dezvoltare şi inovare.
Sursa Economica
Lasă un răspuns
Vrei sa te alaturi discutiei?Lasa comentariul tau !