Transformarea digitală a unui oraș prin Educație. Platforma Adservio în Buzău

, ,

Platforma Adservio în Buzău, prima comunitate locală care a investit în digitalizarea tuturor școlilor și grădinițelor prin conectarea lor în timp real la părinți, elevi și profesori

Primul oraș mare din România cu toate școlile digitalizate este Buzău. Și nu de anul acesta, ci încă din 2017. Comunitatea a luat atunci o decizie care avea să-și dovedească pe deplin utilitatea, pentru cine mai avea încă dubii, 4 ani mai târziu. În 2020 pandemia care a închis o lume întreagă a găsit în Buzău toate liceele, colegiile, școlile profesionale, cele gimnaziale și grădinițele „deschise” educațional prin platforma Adservio, spun profesorii, părinții și elevii care folosesc aplicația.

Transformarea digitală schimbă economia lumii, iar pandemia accelerează digitalizarea. Competențele tehnice și „soft”, ca să nu mai vorbim despre cele digitale, câștigă tot mai multă importanță pe piața muncii și în societate. Cele mai multe joburi presupun acum lucrul și în sistem hibrid, sau chiar 100% online. Conținuturile și metodele tradiționale de educație nu mai pot fi folosite față în față și nici transferate așa cum erau în online, pentru că nu dau niciun rezultat. Iar comunitatea, prin școală, trebuie să pregătească elevii pentru schimbare și pentru un viitor în care au nevoie de adaptare ca de aer. Copiii de acum nu știu încă ce joburi vor avea și nici ce medii de lucru vor avea în viitor.

Citește mai multe pe Edupedu.ro