Familia Tudor din judeţul Buzău a investit 3 milioane de euro într-o fabrică de procesare a fructelor şi legumelor. „Problema este desfacerea“

,

♦ Fabrica din Verneşti (judeţul Buzău) realizează peste 30 de tipuri de produse, de la conserve din fructe şi legume până la sucuri în mai multe tipuri de ambalaje.

Familia Tudor a intrat în domeniul agricol acum mai bine de zece ani, atunci când pe terenul pe care voiau să-şi construiască o casă au început să cultive mure, zmeură, căpşuni şi să aibă 1.000 de pomi fructiferi.

Pentru că producţia de fructe a început să crească şi nu reuşeau să vândă toată cantitatea s-au decis să construiască o fabrică de procesare de fructe în prima fază, iar apoi de legume. Fabrica din Verneşti (judeţul Buzău) realizează peste 30 de tipuri de produse, de la conserve din fructe şi legume până la sucuri în mai multe tipuri de ambalaje.

„Am început procesarea în urmă cu aproximativ un an. (…) E o mare provocare din mai multe puncte de vedere. Nu suntem foarte cunoscuţi şi e nevoie de timp până când produsele noastre ajung pe piaţă. Sunt multe produse pe piaţă cu preţuri mici. Noi acum avem preţuri de promovare, care sunt mult sub valoarea produselor, dar vrem să mergem aşa o perioadă ca oamenii să încerce, să ia produsul şi să simtă gustul“, a povestit Dana Tudor, cofondatoarea Fermei Tudor, în cadrul emisiunii ZF AGROPOWER, un proiect susţinut de Banca Transilvania. În prezent, Ferma Tudor cultivă aproape şase hectare în total, dar achiziţionează legume şi fructe şi de la producători din zonă. „Am achiziţionat anul trecut foarte, foarte multe legume şi fructe. Am mers la început foarte bine, după care iar am ajuns la desfacere. Noi acum avem depozitele pline cu produsele noastre. Avem în jur de 30 de tipuri de produse.(…) Intenţionăm să facem degustări şi în alte oraşe şi la anumite magazine unde produsele noastre se regăsesc, pentru că au început să meargă produsele şi în alte zone, spre Brăila, Constanţa, Braşov. Oamenii o să le vadă la raft cu eticheta Ferma Tudor, în special în magazinele cu specific tradiţional“, a mai spus antreprenoarea. Echipa Ferma Tudor înseamnă acum 42 de oameni şi Dana Tudor spune că au angajat şi un specialist în vânzări.

Citește mai multe pe Ziarul Financiar.ro