Piaţa berii ar putea încheia anul pe creştere după un plus de 2% la şapte luni

Consumul de bere din România a atins nivelul maxim în anul 2008, atunci când fiecare român a consumat în medie 99 de litri din licoarea făcută din apă, hamei şi malţ.

Consumul de bere, care anul trecut s-a ridicat la 80 de litri per capita, a înregistrat în primele şapte luni o creştere de 2% faţă de perioada similară a anului trecut, conform datelor Asociaţiei Berarii României, care citează compania de consultanţă şi audit Deloitte. Astfel, dacă trendul ascendent se va păstra până la finalul anului, piaţa berii ar putea reveni pe creştere după un an 2016 în care consumul a stagnat.

„Evoluţia pieţei berii în perioada ianuarie – iulie 2017 a fost una pozitivă, dar indiscutabil moderată. În acest moment, considerăm că se întrunesc premisele pentru ca piaţa să îşi continue evoluţia, dar numai rezultatele finalului de an vor putea să confirme, sau să infirme, consolidarea acestui trend. Un factor deter­mi­nant al evoluţiei pozitive a pieţei berii rămâne în mod cert asigurarea în continuare a unui con­text economic şi a unui cadru de regle­men­tare predictibile, cele care au permis de altfel pieţei berii ca începând de anul trecut să evolueze în mod natural, bazân­du-se pe dinamica cererii şi ofertei.”

Julia Leferman, directorul general al Asociaţiei Berarii României.

 

Sursa Ziarul Financiar

974 vizite totale, 3 vizite astazi

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Vrei sa te alaturi discutiei?
Lasa comentariul tau !

Lasă un răspuns